PC Assetto Corsa: Aloitusopas

Tässä lyhyt johdanto millä pääset alkuun PC-puolen Assetto Corsa -kisoihimme.

1. Osta pelin Ultimate -versio Steam-palvelusta

Myös tavallinen on ok, mutta sitten joudut mahdollisesti ostamaan DLC-autoja/-ratoja erikseen, jos ja kun kisoissamme sellaisia käytetään

2. Asenna oleelliset lisäpalikat

Likimain pakolliset

 • Content Manager
  Vaihtoehtoinen launcher-sovellus AC:lle, joka tuo samalla AC:hen reilusti lisää ominaisuuksia ja helpottaa mm. palvelimellemme liittymistä. Sen avulla myös modien asentaminen on helppoa
  https://assettocorsa.club/content-manager.html
 • CrewChief
  Erinomainen spotteri/kisainsinööri
  http://thecrewchief.org/
 • Helicorsa
  Käytä CSP:n omaa radar appia, jos suinkin mahdollista. Se on paras

Suositeltavat

3. Asetukset kuntoon

Tässä hyvä aloitusohje pähkinänkuoressa:

Ja tässä vielä hieman tarkempaa ohjeistusta optimaalisen fps:n metsästykseen:

4. Liity palvelimelle

Palvelimellemme pääsee helpoiten menemällä yksinkertaisesti selaimella osoitteeseen http://94.237.113.225:8772/live-timing?server=0 jossa näkyy aktiivisena olevan kisan tiedot. Klikkaa Join-nappia, niin siitä aukeaa Asseton Content Managerin ikkuna, josta pääsee sisälle palvelimelle klikkaamalla vielä uudestaan Join ikkunan alareunasta. Sitä ennen sinun täytyy valita haluamasi auto ja sille livery listasta.

CM:n ikkunassa tuo Join-nappi ei välttämättä ole aina heti aktiivisena. Tähän auttaa yleensä refresh-napin painaminen. Joinaamisen jälkeen CM lataa pelin ja olet normaalisti kisahuoneessa.

Mikäli joinaaminen ei onnistu vaan peli kaatuu johonkin virheeseen, voi vika olla väärin asennetussa tai korruptoituneessa modissa, Custom shader patchin (CM:n osa) asetuksissa. Jos saat Checksum-virheen, käyttämäsi rata tai auto on omalla koneellasi jotenkin erilainen kuin palvelimella. Tällöin kannattaa tarkistaa, että mahdollisesta modista on täsmälleen sama versio käytössä ja tarvittaessa päivittää oikea.

Tässä vielä video aiheesta. Alku on enemmän järjestäjille, mutta lopussa on hyvää infoa myös kuskeille: 

5. Modit

AC:lle on olemassa älytön määrä ns. modeja, joilla peliä voi muokata ja laajentaa erilaiseksi. Yleisimpiä näistä ovat erilaiset autot ja radat. Modeja ladataan eri sivustoilta netistä, mutta CM helpottaa niiden asentamista. Sinun tarvitsee vain raahata ladattu paletti CM:n ikkunaan ja CM purkaa paketin, jonka jälkeen voit asentaa sen napinpainalluksella.

Kannattaa silti lukea modin asennusohjeet lataussuivustolta, sillä joissain voidaan käyttää Kunoksen 3D-malleja, jolloin voit joutua kopioimaan jonkun tiedoston alkuperäisen auton kansiosta myös modin kansioon. Joissain modeissa voi myös olla joitain shadereita ym. joita ei voi käyttää modin kansiosta, vaan ne täytyy kopioida eri paikkaan käsin. Myös joihinkin modeihin voi tulla fiksauksia, jolloin CM ei osaa näitä asentaa.

Mahdolliset kisoissa ja sarjoissa tarvittavat modit ja niiden latauslinkit tullaan ilmoittamaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.