Kisaetiketti

Järjestämissämme kisoissa on tärkeää kunnioittaa muita kuljettajia ja noudattaa muutenkin hyvää rataetikettiä. Tässä muutamia tärkeimpiä sääntöjä.

  1. Annetaan tilaa kierroksella hitaampia ohittaville
  2. Noudatetaan rataviivoja: Vähintään kaksi rengasta rataviivojen sisäpuolella tai päällä
  3. Ajolinjaa vaihdetaan VAIN KERRAN puolustus tilanteessa
  4. Heti edelle päästyä taas vain yksi liike puolustaessa
  5. Jos ajaudut radalta pois, niin on ehdottoman tärkeää katsoa miten radalle palaa etteivät radalla olevat kuskit kärsi sinusta. Eli ei tulla ajolinjalle toisten eteen, vaan päästetään vaikka koko pakka ohi jos ei muuten pääse muita häiritsemättä takaisin radalle.
  6. Mikäli aiheutat edelläsi ajavan kuljettajan pyörähtämisen, kuuluu lajin henkeen hidastaa niin, että päästät hänet takaisin edellesi (ns. position palauttaminen). Tämän jälkeen voit taas jatkaa kilvanajoa.
  7. kilpakumppanin tahallinen blokkaaminen ja ns. säkitys esim. tiimipisteitä taktikoitaessa, ei ole myöskään sallittua.

Tuomaristo tulee tutkimaan kaikki ilmoitukset kuskeista jotka oikovat, kiilaavat tai ihan miten vaan sikailevat. Muuten peli hoitaa rangaistukset kisan aikana.

Protestin voi tehdä mikäli tuntee kokeneensa aika-ajossa tai kilpailussa vääryyttä. Olisi suotavaa ettei kisan tapahtumia spekuloitaisi heti kisan jälkeen … parin tunnin harkinta aika jäähdyttää sipulit ja antaa harkinta aikaa kuskeille kiistatapauksissa, pidetään päät kylminä ja servot kuumina 😉 Erittäin suotavaa olisi keskustella osapuolien kesken esim. yksityisviestillä mitä tapahtui ja sopia asiat yksityisesti sen sijaan, että niitä puidaan avoimella foorumilla.

Aikaa protestien tekoon on seuraavan päivän klo 20 asti. Protesti tehdään näillä sivuilla (ensisijainen tapa) tai yksityisviestillä (Discord/Facebook) jollekin tuomariston jäsenelle. Liitteeksi mahdollisimman tarkka kuvaus tapahtuneesta sekä tapahtuman ajankohta. Protestoija on velvollinen toimittamaan koko replayn tai selkeän videoleikkeen tapahtuneesta tuomaristolle heidän niin pyytäessä. Sarjasta poisto mahdollista jo yhdestä isosta rikkeestä. YP:eillä on velvollisuus tallettaa kisa Replay.

Alla vielä FiSRAn ajoetikettiopas, joka kannattaa myös ehdottomasti katsoa läpi.