GTFR suuri vuosiäänestys 2018

Tässä GTFR:n vuosi 2018 pähkinänkuoressa ja pieni katsaus tulevaan – sekä tietysti itse äänestyksen tulokset.

Vuosi 2018 lähti mukavasti liikkeelle, kun Gran Turismon Beta vaiheesta siirryttiin varsinaiseen versioon ja potkaistiin treeni huoneet auki ja Steam_Machine-69 alkoi ideoimaan FAST:in kanssa Gr. 4 -sarjaa.

Sarja tuli ja meni, taustalla kuitenkin kyti ajatus “Jospa sittenkin laitettaisiin GTFR:n kanssa kuitenkin oma sarja pystyyn”, nopeasta aikataulusta huolimatta saatiin kasaan oma Gr. 3 -sarja, jossa pääosaa näyttelivät 3 klassista jenkkiautoa: Dodge Viper, Chevrolet Corvette ja Ford Mustang. Näin Thunder cup sai alkunsa ja näin GTFR:n tarina sai upean jatkon.

Sarjassa tahtipuikkoa heilutteli alusta loppuun vuoden kuljettajaksi äänestetty mirkkuliisa, kakkoseksi kurvaili IlpoLarha ja kolmanneksi Batimm01. Näin vuoden taistelupari mirkkuliisa vs Batimm01 oli syntynyt.

Kevät saapui mutta GTFR ei jäänyt makaamaan laakereille vaan tarttui härkää sarvista ja pyöräytti 3 uutta sarjaa käyntiin. Nyt skaalaan tuli mukaan myös Project Cars 2, Dirt Rally sekä GTS:n Gr. 4 -sarja.

Project Cars:issa haukattiin liian suuri pala ja otimme sarjaksi Formula 3 -luokan, ja tämä osoittautui hieman haastavaksi sarjaksi. Pienellä kuski porukalla kuitenkin saimme ajettua sarjan läpi ja voittajaksi kruunattiin Eki-86.

Gr. 4 oli myös menestykäs ja radalle löysi useampi kuljettaja. Sarja oli ekasta kisasta lähtien tiukka, ja vuoden tulokas ItzLepa näytti hampaitaan. Vastoin kaikkia odotuksia mirkkuliisa joutui nöyrtymään ItzLepan edessä. Sarjassa ensiesiintymisen teki myös Winha78, joka sijoittui sarjassa kolmanneksi.

Kevään kääntyessä kesäksi meillä pyöri 2 sarjaa. GT3-luokka PC2:sessa ja uusi Gr. 2 -sarja Gran Turismossa. GT3-luokan kanssa oli haasteita kuskien kanssa, mutta jälleen saimme kuitenkin sarjan kunnialla läpi. Sarja itsessään oli merielainson:in dominointia ja hän veikin mestaruuden leikitellen.

Gr. 2 -sarjassa kokeilimme uutta auto luokkaa ja tämä osoittautui jälleen menestyksekkääksi, ja steamin striimit saivat aivan uuden levelin kun hänen kaverikseen liittyi PC2:sarjoissakin mainetta niittänyt Eki-86.

ItzLepan mestaruusjuhlat venähtivät pitkäksi ja armeijan vihreetkin kutsuivat. Joten mirkkuliisalla oli helppo päivätyö kaasutella sarjan mestaruuteen. Sarjassa koitimme erinlaista auton valintaa ja tämä jäikin sitten tämän sarjan jälkeen kertaluontoiseksi kokeiluksi.

Keskikesällä emme ajaneet varsinaisia sarjoja laisinkaan, vaan suunnittelimme tulevaa syksyä ja kävimme myös näyttäytymässä kansalle kesä assemblyillä. Siellä meitä edusti Eki-86 ja vuoden ylläpitäjä, sekä tsemppari Steam_machine-69.

Elokuun iltojen jo pimentyessä starttasikin meidän uusi GTS-sarjamme Porsche Supercup. Mikä jälleen taas osoittautuikin menestyksekkääksi ja tämä sarja äänestettiin vuoden sarjaksi – yleisöäänestyksessä. Sarja itsessään oli hyvin suunniteltu ja autot olivat samat kaikilla. Sarjan mestaruuteen ajoi jälleen mirkkuliisa, kakkosena jälleen Batimm01 ja kolmantena Max_Out_FIN.

Assetto Corsassa merielainson järjesti hot lap -sarjan ja tämä keräsi mukavan määrän kuljettajia, tästä innostuneena kokeilimme myös järjestää Assetto Corsassa GT3 sarjan. Sarja kantoi ylpeänä nimeä Official Sackpain. Voittajaksi kruunattiin: Roxon89.

Syksyllä myös startattiin Back to the past -sarja Project Cars 2:sessa ja tämä onnistui yli odotusten. Saimme muutamia uusia naamoja mukaan GTFR:n remmiin. Eki-86 ajoi hienoon mestaruuteen mutta kesken sarjan mukaan ilmoittautunut m-peltonen näytti jo väläytyksiä tulevasta. Sarjassa nähtiin muitakin ansioituneita mm. DjOniGII, Midder-, misalm ja Fiskemannn. Vuoden kilpakumppaniksi äänestetty IlpoLarhakin nappasi kauden kahdesta viimeisestä kisasta kolmos-sijoitukset, sekä myös vuoden taistelija Jorkka1234 sai oman tunnustuksensa tämän sarjan ansioista.

Loppusyksystä saimme haudattua sotakirveet FAST:in kanssa ja kokeilimme yhteis sarjaa GTFR vs FAST. Ikäväksemme joudumme toteamaan että FAST olikin nimensä veroinen ja meitä hieman parempi. Vaikka voitimme suuren osan kisoista, ei se kuitenkaan antanut anteeksi sitä että myös peräpäässä oli kova GTFR edustus.

Syksyn kääntyessä hiljalleen talveen saimme ajatuksen joskos ajaisimme taas yhden Assetto sarjan, mutta lauantai osoittautui erittäin vaikeaksi päiväksi ajaa sarjoja. Sarja joka jouduttiin keskeyttämään kesken kantoi nimeä Road to glory, Michael Schumacher Challenge.

Vuoden viimeiset sarjat ajettiin läpi kunnialla ja molemmissa oli hienosti kuskeja.

PC2-sarjassa jännitettiin mestaria aina toiseksi viimeiseen lähtöön ja tämän ratkesi jo ensimmäisiin kierroksiin. Eki-86 lipsautti autonsa valliin ja m-peltonen teki sen minkä parhaiten osaa ja ajeli helppoon sekä ylivoimaiseen voittoon.

Gr. 1 -sarjassa nähtiin uusi taistelupari Max_Out_FIN ja ItzLepa. Tämä taistelupari säväyttikin hienosti läpi sarjan, mutta varjoista valoon nousi myös PC2:sessa menestystä niittänyt m-peltonen joka Finaalissa tapahtuneiden kolareiden ja ratarikkeiden avulla nousi sarjassa aina 2. paikalle. Sarjamestaruuden vei upealla ja siistillä ajolla ItzLepa.

Katsaus vuoteen 2019

Vuosi 2019 jatkuu yhtä vilkkaana kuin mihin 2018 päättyi. Niin GTS:ssä kuin PC2:ssakin alkaa tammikuussa uudet sarjat ja niiden jälkeisiäkin sarjoja on jo suunniteltu. Myös FAST:in kanssa on jo alustavasti suunniteltu herkullisia koitoksia kesän korvalle, joten luvassa on jännitystä niin ratin taakse kuin striimien seuraajille. Toivottavasti saamme myös radalle lisää virtuaalikuskeja.

Vuoden palkitut kuljettajat ja ylläpitäjät

Äänestyksessä seuraaville annettiin eniten ääniä:

Vuoden kuski

mirkkuliisa, 46 % äänistä

Vuoden sarja

GTS – GT3 Porsche Supercup, 25 % äänistä

Vuoden YP

Steam-Machine_69, 46 % äänistä

Vuoden tsemppari

Steam-machine_69, 38 % äänistä

Vuoden kilpakumppani

IlpoLarha, 17 % äänistä

Vuoden taistelija

jorkka1234, 25 % äänistä

Vuoden tulokas

ItzLepa, 33 % äänistä

Paras taistelupari

mirkkuliisa vs. Batimm01, 42 % äänistä

Vuoden puolustaja

mirkkuliisa, 29 % äänistä