Assetto Corsa (konsoliversio)

Tässä kompakti ohjeistus, jolla pääset Assetto Corsassa online-kisoihin.

Assetto Corsa Online

Aloitus

Ensimmäinen etappi, kun käynnistät peliä mene Options, sieltä Video ja jos ajat ratilla niin Virtual Wheel Rotation Limit off-asentoon. Näin rattisi toimii niinkuin se virtuaali ratti. Pädin kanssa olen käyttänyt 360 astetta valittuna. Täältä voit säätää myös ratin asetuksia sun muuta tai vasta myöhemmin, kun olet jo ajohuoneessa.

Miten huoneeseen?

Huoneeseen pääsy, host kutsuu ja kirjoitat salasanan tai

Toinen vaihtoehto etsit kyseisen huoneen Drive -> Online -> sieltä voit etsiä joko selailemalla serveri listaa tai serveri listan oikealla puolella on Search kohta jonne voit kirjoittaa huoneen nimen tai hostin nimen jonka avulla etsittävä huone pitäisi löytyä, sitten vaan kirjoitat jälleen salasanan joka on ennalta ilmoitettu.

Huomattavaa on että johtuu sitten pelin jo pienestä ikääntymisestä tai mistä niin välillä latauksissa saattaa kestää. Odota kärsivällisesti jonkin aikaa, mutta jos ei nyt mitään tapahdu niin käynnistä peli uudelleen.

Tämän jälkeen voit valita auton jolla olet ilmoittanut ajavasi. Paina tämän jälkeen Continue, kun olet auton valinnut. Huom. et voi vaikuttaa auton väritykseen itse vaan se tulee mikä tulee.

Seuraavaksi tulee kohta jossa saat mm. päättää käytätkö automaattia/manuaalia. Valintojen jälkeen paina Start ja pääset radalle.

Huoneessa

Radalle päästyäsi ilmaantuu valikko jossa on:

 • Drive: pääset ajamaan
 • Session: näet aikoja mitä on ajettu ja menemällä nimen kohdalle ja painamalla X nappulaa pääset hyppäämään sen kuskin kyytiin. Kuvaa et voi vaihtaa vaan se näkyy sisäkamerasta.
 • Pits: Kun olet radalle ja haluat sieltä suoraan varikolle voit painaa start ja valita pits.
 • Setup: Voit säätää autoa sääntöjen sallimissa rajoissa. Huom. peli ei sinua kiellä säätämästä niitä asetuksia mitkä eivät ole sallittuja vaan sinun pitää olla rehellinen ja huolehtia tästä asiasta itse.
 • Restart, Replay, Skip Session eivät ole kovinkaan oleellisia. Mutta jos kuitenkin tulee tarve, että kisa pitää aloittaa uusiksi, niin tämä tapahtuu äänestämällä. Ole siis tietoinen mikä on sinulla äänestys nappi, jotta voit sitä käyttää tarvittaessa. Jos et äänestä peli tulkitsee sen kielteiseksi vastaukseksi.
 • Alhaalla lukee Controls josta pääset muuttamaan nappuloiden paikkaa luomalla uuden slotin: Create. Advanced:sta voit muuttaa ratin/pädin ffb asetuksia.
 • Toinen mitä lukee alhaalla ruudussa on Adjust cockpit view. Sieltä pääset säätämään kuvakulmaasi eli fov:ia realistisemmaksi. Fov laskureita löytyy pilvin pimein, tässä niistä yksi https://andyf.me/fovcalc.html Tuonne siis laitetaan ruutusi tuuma koko ja katselu etäisyytesi ruutuun. Assetton FOV on tuo pystysuuntainen (alempi auto laskurissa).

Nyt olet valmis radalle, kun practice aika loppuu peli siirtyy automaattisesti aika-ajoon. Tässä kohtaa tulee yleensä practicen tulokset. Paina back ja pääset taas tuttuun valikkoon josta voit vaihtaa aika-ajo setupin ja siirtyä ajamaan paaluaikaa.

Huomattavaa, että ennen kuin aika-ajo päättyy sinun tulee mennä varikolle ja laittaa jo kisabensa määrän jolla aiot ajaa, koska kun aika-ajo on päättynyt et pääse enää setup valikkoon.

Kisan alkaessa ennen sitä tulee jälleen aika-ajon tulokset ruutuun, niistä sinun pitää painaa back jolloin tulee taas valikko josta otat drive ja pääset odottamaan lähtövaloja. HUOM. pelin Race delay ei siis odota sitä, että kaikki ovat päässeet valikoista pois ja ovat valmiina radalla vaan aika kuluu ja kun ennalta määrätty Race delay on kulunut loppuun kisa alkaa huolimatta siitä vaikka olisit vielä valikoissa.

Kisan kulku on aika normaali kaikkiin muihinkin verrattuna, varikolla voi käydä jos niin haluaa, varikko ylinopeutta ei tarvitse pelätä vaan auton nopeus tippuu automaattisesti sallittuun. Varikolla saat valita, vaihdatko renkaat, korjataanko auto ja laitetaanko bensaa kuinka paljon tai ei ollenkaan. Sen jälkeen continue jolloin varikkotiimi alkaa työhön. Renkaan vaihto kestää yleensä arviolta 20s ja kaikki muu yleensä onnistuu siinä samassa ajassa myös.

FFB Säätäminen

 • FFB (yleinen vahvuus / voimakkuus)
 • Curbs FFB – (koska jotkut käyttäjät haluavat ”tuntea jotain” jopa tasaisilla kanttareilla)
 • Road FFB – (jousitus)
 • Slip FFB, (pidon menetys)
 • Understeer FFB, (tunnet, jos ohjaat liikaa)
 • Curbs FFB • Road FFB • Slip FFB

Nämä forcet tunnet vaikka asetuksissa on 0. Noista säädöistä lisätään FFB efekstiä jos et omasta mielestäsi saa tarpeeksi tuntumaa. Säätäminen kannattaa aloittaa nollasta ja lisätä oman maun mukaan. Kuitenkin niin, ettet mene suuriin lukemiin. Suositeltavaa olisi pysyä lähellä 0 koska lukujen suurentaminen lisää wheel Clipping mahdollisuutta. Jos kuitenkin lisäät efektiä vähennä samalla kokonais voimakkuutta. 0 asetuksilla FFB tulee suoraan peli fysiikoista ja lukujen lisääminen lisää feikki efektiä.

Toivotan hyviä kisa hetkiä kaikille.

Optimaaliset rengaspaineet ja lämpötilat eri autoille

Tässä listaus pelin autoista ja niiden optimaalisista rengaspaineista / -lämpötiloista.

Lista maailmanennätysajoista eri rata/auto-yhdistelmillä

Katso lista