Deutsche Tourenwagen Masters

  • GTFRn järjestämä ensimmäisen virallinen Gran Turismo 7-sarja: Deutsche Tourenwagen Masters! 

Tärkeimmät nostot:

Päivitys 8.8.2022: Rengaskulumaksi vahvistettu 2x. Tehorajaksi muutettu 555BHP ja minimipainoksi 1285kg.

  1. Kuuden osakilpailun aitoa DTM sarjaa jäljittelevä Gr.3 autoilla ajettava sarja.
  2. Sarjan kisat sunnuntaisin.
  3. Käytettävissä oleville autoille on määritetty teho ja painoraja (555BHP/1285kg), jonka rajoissa auton virittäminen on sallittu. Pelin BoP ei ole päällä ja säätäminen on sallittu.
  4. Ennen jokaista kilpailua ajetaan 15 minuutin karsinta, joka määrittää kuljettajien kisahuoneen. Kisahuoneissa ajetaan erillinen yhden vedon aika-ajo, joka määrittää lähtöjärjestyksen. Kisan pituus 60min endurance.
  5. Sarja ajetaan Racing Hard renkaalla. Kulumakertoimet 2x rengas ja 2x polttoaine. Karsinnassa initial fuel 20%.
  6. Jokainen kuljettaja on ennen lähtöä velvollinen selvittämään oman kisahuoneensa ja lähtöpaikkansa, ja seuraamaan Discordista sarjan kanavalta mahdollisia tiedotuksia kisaan liittyen.
  7. Ratarajoina toimivat radan reunalla olevat kiinteät viivat. Kanttikivet eivät ole rata-aluetta. Poikkeuksista ilmoitetaan Discord-ketjussa kuvien kera hyvissä ajoin ennen osakilpailua, jossa poikkeus on voimassa.
  8. Ensimmäinen rage quit aiheuttaa kuljettajalle kilpailukiellon sarjan loppuihin osakilpailuihin. Mikäli huoneesta poistuminen johtuu esimerkiksi disconnectista tai muusta painavasta ja perustellusta syystä, kuljettaja on velvollinen ilmoittamaan tästä tuomaristolle. Kuljettaja on velvollinen osoittamaan disconnectin tapahtumisen tuomaristolle oma-aloitteisesti kilpailun jälkeen. Tuomaristo myös tutkii replaystä huoneesta lähtöä edeltäneet tapahtumat asian todentamiseksi.
  9. Sarjasuunnittelijoilla ja ylläpidolla on oikeus muuttaa ja tarkentaa sääntöjä tarvittaessa: tästä ilmoitetaan aina kuljettajille sarjan discord kanavalla. Peliä päivitetään tiheästi, mikä voi aiheuttaa muutoksia sarjan sääntöihin ja läpivientiin. Kuljettajilla on myös velvollisuus raportoida ylläpidolle tai sarjasuunnittelijoille, mikäli säännöistä löytyy aukko tai ns. ”porsaanreikä” joka mahdollistaa sääntöjen kiertämisen.

Autot

Auto Teho BHP Paino kg
Audi R8 LMS Evo 2019 555 1285
BMW M6 GT3 Sprint/Endurance Model 2016 555 1300
Ferrari 458 Italia GT3 2013 555 1285
Lamborghini Huracan GT3 2015 555 1285
Mercedes-AMG GT3 2016 555 1325
Porsche 911 RSR (991) 2017 555 1285

Kilpailuihin valmistautuminen

Kilpailu- ja karsintahuoneiden hostit ilmoitetaan aina ennen kilpailua Discordissa sarjan tiedotus ketjussa. Kaikki kilpailijat ovat itse velvollisia selvittämään kilpailun hostin ja lisäämään hänet PSN-kaveriksi ennen kilpailun alkua. UUSIEN kuskien on lisättävä huoneiden hostit ja hyvissä ajoin PSN-kaveriksi. Muussa tapauksessa uusi kuljettaja ei voi osallistua osakilpailuun, ja kuljettaja pääsee mukaan vasta seuraavaan osakilpailuun. UUSIEN kuljettajien on suositeltavaa lisätä mahdollisimman moni kilpakumppaneista PSN kavereiksi. Tällä vältetään yhteyksien toimivuuteen liittyvät viivästykset, sekä ongelmatilanteet kisahostien vaihtuessa.

Ennen kisahuoneeseen saapumista pyydämme kilpailuun tulevia testaamaan PS4/PS5:n verkkoyhteyttään. Se muuttaa IP-osoitteen. Tämä edesauttaa hieman mahdollisissa yhteysongelmissa. Jokainen kuljettaja on velvollinen ilmoittamaan huoneessa näkemänsä pelaajamäärän kun huoneen hostaaja näin pyytää. Jos et näe jotain kuljettajaa, tämä jää melko varmasti lähdössä ruutuun, tai ette näe häntä radalla kilpailun tai aika-ajojen aikana.

Kilpailupäivän kulku

Kilpailut järjestetään sunnuntaisin, alkaen vapailla harjoituksilla, joita kuka tahansa voi ennen karsintaa hostata. 

Hostille on annettava työrauha. Pyydämme pitämään mielessä, että kaikki huoneessa kirjoitetut chat-viestit näkyvät striimissä, joten kaikenlainen turha kommentointi on kielletty.

Karsinta- ja kisahuoneet aukeavat noin 15 minuuttia ennen session alkamista. Kuljettajia pyydetään siirtymään kisahuoneisiin mahdollisimman nopeasti huoneen auettua, jotta testistartti päästään ottamaan mahdollisimman nopeasti. Kisahuoneisiin liityttäessä kuljettajia pyydetään liittymään myös oman splitin PSN puhekanavalle, jotta nettiongelmat saadaan ratkottua tehokkaasti. Karsintahuoeessa ja kisahuoneessa testistartin jälkeen ei saa poistua varikolta, ennen kuin karsinta/aika-ajo alkaa. Huoneen host ilmoittaa kellonajan/kisakellonajan, jolloin sessio alkaa ja kuljettajat voivat mennä radalle.

Karsinnassa nopean kierroksen saa ajaa loppuun, mikäli sen ehtii aloittaa 15 minuutin aikarajan puitteissa. Karsinta ajetaan useassa lobbyssä siten, että kaikki ilmoittautuneet mahtuvat mukaan. Karsinnan tulokset kaikista huoneista yhdistellään ja nopeimmat 14-15 pääsevät Split 1:en, seuraavaksi nopeimmat 15-16 Split 2:en ja niin edelleen. Karsintoja seuraa täten aina n. 10-20 minuutin tekninen tauko, kun tulokset yhdistellään ja julkaistaan Discordiin. Tämän tauon aikana kuljettajien on odotettava aika-ajohuoneissa. Kun tulokset ja kisahuoneiden hostit on julkaistu, siirtyvät kuljettajat ilmoitettuihin kisahuoneisiin.

Kisahuoneissa ajetaan ennen kisaa yhden vedon aika-ajo, joka määrittää lähtöjärjestyksen kisaan. Huoneen host ilmoittaa kellonajan/kisakellonajan, jolloin sessio alkaa. Aika-ajon kesto on 5 minuuttia, ja tämän ajan puitteissa jokainen kuljettaja saa ajaa yhden out-lapin ja yhden aikakierroksen. Nopea kierros on ehdittävä aloittamaan 5 minuutin aikarajan puitteissa. Kuljettajat lähtevät varikolta radan pituudesta riippuen noin 10-15 sekunnin välein out-lapille. Aikakierrokselle lähdettäessä on käytettävä pelisilmää siten, että kierrokselle lähdettäessä välimatka edellä menevään on riittävä, ja jokainen saa ajaa kierroksensa rauhassa loppuun. Aikakierroksella ei haeta ohitusta. Ohittaminen on sallittua ainoastaan, kun edellä ajava selkeästi antaa tietä. Aikakierroksen päätyttyä on suotavaa jatkaa radalla hitaasti ns. jäähdyttelykierroksella, kunnes kaikki ovat ajaneet nopean kierroksensa. Varikolle ”hyppääminen” menun kautta on ehdottomasti kielletty. Kun kaikki ovat ajaneet kierroksen, host antaa luvan kuljettajille vaihtaa alle kisarenkaat (jos haluat lähteä kisaan eri renkaalla kuin aika-ajossa). Tämän jälkeen on ajettava 1. ajanottosektorin yli. Tämän jälkeen host ilmoittaa varoitusajan (max 5min), jonka jälkeen kisa alkaa.

Tiimit

Kilpailijat voivat vapaaehtoisesti muodostaa kahden hengen tiimejä, joille lasketaan pisteet. Tiimin voi perustaa myös kesken kauden. Tiimien muodostaminen on vapaaehtoista ja kyseessä on edelleen yksilökilpailu, täten tiimipisteillä ei ole yksilömestaruuden kannalta merkitystä. On suotavaa, että tiimeillä on samankaltainen livery autoissa. Tiimien jäsenet ja nimet tulee ilmoittaa lomakkeella gtfr.fi -sivustolla.

 

Palkinnot

Sarjan päätyttyä sarjan kaikkiin kisoihin osallistuneiden kesken arvotaan superlahjakortteja. 

Säännöt

GTFR:n sarjojen yhteiset säännöt voit käydä lukemassa alta

https://gtfr.fi/gtfr-sarjojen-saannot/

Protestit

Protestit pitää jättää viimeistään kisan jälkeisenä tiistaina klo 18.00 mennessä. Tuomaristo: Vesa Tolonen, Miro Salminen, Tomas Kuusela. Tuomiot julkaistaan kisaviikkoa seuraavaan sunnuntaihin mennessä.

Pisteytys

A1  A2 A3 A4 A5 A6 A7 A8 A9 A10 A11 A12 A13 A14 A15
50 45 41 38 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B8 B9 B10 B11 B12 B13 B14 B15 B16
28 25 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10
C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 C8 C9 C10 C11 C12 C13 C14 C15 C16
13 10 8 7 6 5 4 3 2 1 0 0 0 0 0 0

 

Lisäksi aika-ajosta jaetaan pisteitä Split 1:n top 3:lle 1.= 3p, 2. = 2p ja 3.= 1p,
Split 2:n top 2:lle 1.= 2p ja 2. = 1p ja Split 3:n paalupaikan saajalle 1p. Kilpailun nopeimmasta kierroksesta jaetaan 1p jokaisessa splitissä.

Disconnect

Mikäli yksittäinen kuljettaja putoaa huoneesta hänestä itsestään johtumattoman yhteyden menettämisen (disconnect) vuoksi, hän on oikeutettu saamaan huoneen viimeisten sijoitusten pisteet putoamisjärjestyksessä. Kuljettaja on velvollinen toimittamaan tapahtuneen jälkeen ilman erillistä pyyntöä tuomaristolle materiaalia siitä, että kyseessä oli disconnect, eikä tahallinen poistuminen (rage quit). Tarkoitukseen sopii esimerkiksi videoleike, jonka voi tallentaa share-näppäimellä.

Jos jokin kilpailuhuone kaatuu, kun kilpailusta on ajettu yli 50 %, jaetaan kaikista huoneista puolikkaat pisteet. Tällä varmistetaan pisteytyksen jatkuvuus huoneiden välillä. Kaatuneen huoneen lopputulokset katsotaan kaatumishetkestä, ja muista huoneista kilpailun lopputuloksista. Jos huone kaatuu kun kilpailusta on ajettu alle 50% huoneen kaatuessa, uusitaan kyseisen huoneen kilpailu kokonaisuudessaan heti, tai myöhempänä ajankohtana.

Lobby asetukset

Track Settings: Ilmoitetaan GTFR-sivuston kisakalenteri-osiossa.

Time/Weather Settings: 

Weather Selection Method: Custom Weather

Equal conditions mode: Karsinta: On, Kisa: off

Time of the day: Afternoon

Variable Time Speed Rate: 1x

Custom Weather Karsinta: S01

Custom Weather Aika-ajo/kisa: Random

 

Race Settings:

Start type: Grid Start (manuaalinen lentävä lähtö)**

Grid order: Fastest First

BoP/Tuning Forbidden: Off

Tuning: No Limit

Boost: Off

Slipstream Strength: Real

Visible damage: On

Mechanical damage: Heavy

Tyre Wear Rate: 2x

Fuel Consumption Rate: 2x 

Refueling speed: 10 litre/sec

Initial fuel: Karsinta: 20%, Aika-ajo ja Kilpailu::Default

Grip Reduction Off Track: Real

Race finish delay: 180 sec

Regulation Settings

Filter by category: Gr.3

PP Limit: No Limit

Max. Power Output: 555BHP

Minimum Weight: 1285kg

Tyre type: Racing

Useable Tyres: Racing Hard

Required Tyres: None

Nitrous: Cannot be Fitted

Penalty Settings

Ghosting: None

Shortcut penalty: Karsinta: Strong, Aika-ajo ja Kilpailu: None

Wall collision penalty: None

Correct vehicle course after wall collision: Off

Car Collision Penalty: Off

Pit Lane Line Cutting Penalty: None

Ghosting During Race: None

Flag rules: Off

Driving Options

Countersteering Assistance: Prohibited

Active Stability Management (ASM): Prohibited

Driving Line Assist: Prohibited

Traction Control: No limit

ABS: No limit

Auto Drive: Prohibited

 

 

Sarjataulukko

Error requesting data: cURL error 28: Operation timed out after 5000 milliseconds with 0 bytes received

Tiimien sarjataulukko

Error requesting data: cURL error 28: Operation timed out after 5000 milliseconds with 0 bytes received
Sarjataulukkonimi
R1
R2
R3
R4
R5
R6
R7
Rng yht.
Sarjapistemiinukset
Jatkotoimenpide
Jatkotoimenpide suoritettu
N. Tiainen100000010
T.Saarinen005000050
P. Rantala005000050

Ilmoittaudu sarjaan

Kirjaudu sisään ilmoittautuaksesi sarjaan.

Sarjaan ilmoittautuneet

IlmoittautunutMihin kisoihin osallistut?Toiminnot
PunttoniKisa 2 Kisa 3 Kisa 5 Kisa 6
Keltanokka69Kisa 4
JeieliKisa 4
JeieliKisa 1
Keltanokka69Kisa 3
pidatetty_huopaKisa 4
SlickBull67Kisa 4
JeieliKisa 3
KingOf100PlanetsKisa 3 Kisa 4 Kisa 5
BetelgeuzeFINKisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
JeieliKisa 2
FunniestcowboyKisa 2
GRBZKisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
BetelgeuzeFINKisa 2
AskorbiiniKisa 2 Kisa 3
JeieliKisa 1
EsPresso_JuuresKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
FrankBlackIIIKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
BetelgeuzeFINKisa 1
jyri81Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
Nitroks1Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
RoXon89Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
de_coeurKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
Harza-1981Kisa 1 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
AnartamiKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
teuwo82Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
FunniestcowboyKisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
YourDestiny90Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
AntonpoikaKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
aapeee100Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
juno2017Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
juusohooKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
MorugaScorpionKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
Eppu1985Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
EliasKuljuKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 6
STS_niblesKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
razer1024Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
vartijanKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
deequ313Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
Kuju15Kisa 1 Kisa 2 Kisa 5 Kisa 6
JuuBa-JuuKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
SteamMachine69Kisa 1 Kisa 2 Kisa 6
STS_frequencyKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
YourDestiny90Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
mirkkuliisaKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
Max_out_FINKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
Watanen-Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6
Snow_Man_FINKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6

 Ilmoittautuneita: 48