GT4 Intercontinental Championship

Lähde GTFR:n mukaan matkalle maailman ympäri! Tämä on GT4 Intercontinental Championship!

Tärkeimmät nostot:

 1. Viitenä eri kisa-iltana ajettava kymmenen kilpailun sarja Gr.4 -autoilla. Sarjan kisat viikon välein keskiviikkoisin. Yhtenä kisa-iltana ajetaan kaksi kilpailua, sprintti ja pääkilpailu.
 2. Jokaiselle kuljettajalle arvotaan ennen sarjaa manner ja mannerta vastaava kolmen auton autovalikoima, jota kuljettaja edustaa koko sarjan. Arvotut mantereet tällä välilehdellä. 
 3. Pelin BoP on päällä ja säätäminen on lukittu.
 4. Ennen jokaista kisa-iltaa ajetaan 15 minuutin karsinta, joka määrittää kuljettajien kisahuoneen. Kisahuoneissa ajetaan erillinen yhden vedon aika-ajo ennen sprintti- ja pääkisoja. Yhden vedon aika-ajot määrittävät lähtöjärjestyksen kisoihin.
 5. Sprinttikisassa ja sen aika-ajossa on käytössä on vain Racing Soft -rengas. Karsinnassa ja pääkisassa käytössä on kaikki Racing rengaseokset. Kulumakertoimet ovat 5x rengas ja 2x polttoaine. Karsinnassa initial fuel 20%. Kun renkaat muuttuvat asteikossa punaiseksi, on ne tultava vaihtamaan viimeistään seuraavalla kierroksella.
 6. Jokainen kuljettaja on ennen lähtöä velvollinen selvittämään oman karsinta- ja kisahuoneensa, ja seuraamaan Discordista sarjan kanavalta mahdollisia tiedotuksia kisaan liittyen.
 7. Ratarajoina toimivat radan reunalla olevat kiinteät viivat. Kanttikivet eivät ole rata-aluetta. Poikkeuksista ilmoitetaan Discord-ketjussa kuvien kera hyvissä ajoin ennen osakilpailua, jossa poikkeus on voimassa.
 8. Toivomme kaikkien kuljettajien käyttävän yhteistyökumppanimme Autoliike Palomäen logoa autoissaan tuulilasin ylälaidassa ja auton takasiivessä.
 9. Sarjasuunnittelijoilla ja ylläpidolla on oikeus muuttaa ja tarkentaa sääntöjä tarvittaessa: tästä ilmoitetaan aina kuljettajille sarjan discord kanavalla. Peliä päivitetään tiheästi, mikä voi aiheuttaa muutoksia sarjan sääntöihin ja läpivientiin. Kuljettajilla on myös velvollisuus raportoida ylläpidolle tai sarjasuunnittelijoille, mikäli säännöistä löytyy aukko tai ns. ”porsaanreikä” joka mahdollistaa sääntöjen kiertämisen.

Päivitys 21.11.2022: Tarkennettu, että karsinnassa käytössä sama ajankohta radalla, kuin illan ensimmäisessä kilpailussa, sekä Preset Weather asetus
Päivitys 14.11.2022: Pelin ”rengasbugin” hyödyntäminen kielletty! Kun renkaat muuttuvat asteikossa punaiseksi, on ne tultava vaihtamaan viimeistään seuraavalla kierroksella.
Päivitys 8.11.2022: Lisätty sääntökirjaan kohta Väritykset ja sarjalogo
Päivitys 26.10.2022: Päivittyneen rengasmallinnuksen vuoksi renkaan kulumakerroin päivitetty 3x ->5x

Autovalikoima

Jokaisen kuljettajan autovalikoima ja edustettava manner määräytyy arvonnan perusteella.

Aasia:

 • Hyundai Genesis Gr.4
 • Lexus RC F Gr.4
 • Toyota GR Supra Race Car ’19 (Gr.4)

Eurooppa:

 • Aston Martin Vantage Gr.4
 • Jaguar F-type Gr.4
 • Mercedes-Benz SLS AMG Gr.4

Pohjois Amerikka:

 • Chevrolet Corvette C7 Gr.4
 • Dodge Viper Gr.4
 • Ford Mustang Gr.4

Yhtä oman autovalikoiman autoa saa käyttää sarjan aikana korkeintaan kahdessa eri kisa-illassa. Kuljettaja ajaa kyseisen kisa-illan läpi samalla autolla, jolla osallistuu karsintaan. Autoa ei saa vaihtaa kesken kisa-illan.

Autoarvonnan tulokset ja kuljettajille arvotut autovalikoimat ovat nähtävillä sarjan ”Karsinnat” välilehdellä. Jos ilmoittaudut sarjaan arvonnan jälkeen, ilmoita asiasta discord ketjussa tai yksityisviestillä sarjasuunnittelijalle.

Väritykset ja sarjalogo

Toivomme kaikkien kuljettajien käyttävän yhteistyökumppanimme Autoliike Palomäen logoa autoissa. Logon paikkoja on autoissa kaksi: Tuulilasin ylälaidassa ja auton takasiivessä Ohjekuvat löydät sarjamme discordista. Autoliike Palomäen logon löydät sarjasuunnittelijoiden GT7 galleriasta.

Sarjan oma sarjalogo on myös jaossa sarjasuunnittelijoiden GT7 gallerioissa. Sarjalogon käyttö on vapaavalintaista.

Kilpailuihin valmistautuminen

Kilpailu- ja karsintahuoneiden hostit ilmoitetaan aina ennen kilpailua Discordissa sarjan tiedotus ketjussa. Kaikki kilpailijat ovat itse velvollisia selvittämään kilpailun hostin ja lisäämään hänet PSN-kaveriksi ennen kilpailun alkua. UUSIEN kuskien on lisättävä huoneiden hostit ja hyvissä ajoin PSN-kaveriksi. Suositeltavaa on lisätä mahdollisimman moni kilpakumppaneista myös PSN kavereiksi. Tällä vältetään yhteyksien toimivuuteen liittyvät viivästykset, sekä ongelmatilanteet kisahostien vaihtuessa.

Ennen kisahuoneeseen saapumista pyydämme kilpailuun tulevia testaamaan PS4/PS5:n verkkoyhteyttään. Se muuttaa IP-osoitteen. Tämä edesauttaa hieman mahdollisissa yhteysongelmissa. Jokainen kuljettaja on velvollinen ilmoittamaan huoneessa näkemänsä pelaajamäärän kun huoneen hostaaja näin pyytää. Jos et näe jotain kuljettajaa, johtaa se todennäköisesti ongelmaan, joka estää kisan starttaamisen.

Kilpailupäivän kulku

Kilpailut järjestetään keskiviikkoisin, alkaen vapailla harjoituksilla, joita kuka tahansa voi ennen karsintaa hostata. 

Hostille on annettava työrauha. Pyydämme pitämään mielessä, että kaikki huoneessa kirjoitetut chat-viestit näkyvät striimissä, joten kaikenlainen turha kommentointi on kielletty.

Karsinta- ja kisahuoneet aukeavat 15 – 45 minuuttia ennen session alkamista. Kuljettajia pyydetään siirtymään karsintahuoneisiin mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään 5 minuuttia ennen karsinnan alkua. Radalle liittyminen aiheuttaa lagia, joten radalle ei saa liittyä oman myöhästymisen takia, kun karsinta on jo alkanut. Karsintahuoneessa harjoittelu on sallittua ja karsintahuone resetoidaan ennen karsinnan alkamista. Jos karsintahuoneen resetoinnin vuoksi kuljettajia tippuu pois huoneesta, pudonneet kuljettajat odotetaan takaisin ennen karsinnan aloittamista uudelleen.

Karsinnassa nopean kierroksen saa ajaa loppuun, mikäli sen ehtii aloittaa 15 minuutin aikarajan puitteissa. Karsinta ajetaan useassa lobbyssä siten, että kaikki ilmoittautuneet mahtuvat mukaan. Karsinnan tulokset kaikista huoneista yhdistellään ja nopeimmat 14-15 pääsevät Split 1:en, seuraavaksi nopeimmat 14-16 Split 2:en ja niin edelleen. Karsintoja seuraa täten aina n. 10-20 minuutin tekninen tauko, kun tulokset yhdistellään ja julkaistaan Discordiin. Tämän tauon aikana kuljettajien on odotettava aika-ajohuoneissa. Kun tulokset ja kisahuoneiden hostit on julkaistu, siirtyvät kuljettajat ilmoitettuihin kisahuoneisiin.

Kisahuoneissa ei järjestetä erillistä testistarttia. Kisahuoneessa ei saa poistua varikolta, ennen kuin karsinta/aika-ajo alkaa. Radalle ei saa myöskään mennä kisojen välissä Huoneen host ilmoittaa kellonajan/kisakellonajan, jolloin sessio alkaa ja kuljettajat voivat poistua varikolta.

Kisahuoneissa ajetaan ennen molempia kisoja yhden vedon aika-ajo, joka määrittää lähtöjärjestyksen kisaan. Aika-ajon kesto on 5 minuuttia, ja tämän ajan puitteissa jokainen kuljettaja saa ajaa yhden out-lapin ja yhden aikakierroksen. Nopea kierros on ehdittävä aloittamaan 5 minuutin aikarajan puitteissa. Aikakierroksen päätyttyä on suotavaa jatkaa radalla hitaasti ns. jäähdyttelykierroksella, kunnes kaikki ovat ajaneet nopean kierroksensa. Kun kaikki ovat ajaneet kierroksen, host antaa luvan kuljettajille vaihtaa alle kisarenkaat (jos haluat lähteä kisaan eri renkaalla kuin aika-ajossa). Tämän jälkeen host ilmoittaa varoitusajan (max 5min), jonka jälkeen kisa alkaa.

Tiimit

Kilpailijat voivat vapaaehtoisesti muodostaa kahden hengen tiimejä, joille lasketaan pisteet. Tiimin voi perustaa myös kesken kauden. Tiimien muodostaminen on vapaaehtoista ja kyseessä on edelleen yksilökilpailu, täten tiimipisteillä ei ole yksilömestaruuden kannalta merkitystä. On suotavaa, että tiimeillä on samankaltainen livery autoissa. Tiimien jäsenet ja nimet tulee ilmoittaa lomakkeella: https://gtfr.fi/ilmoita-tiimisi/

Palkinnot

 • Sarjamestarille 50€ superlahjakortti
 • Parhaiten sarjassa sijoittuneelle tulokkaalle 20€ superlahjakortti
 • Sarjaan osallistuneiden kesken arvotaan lisäksi 3kpl 10€ superlahjakortteja 

Säännöt

GTFR:n sarjojen yhteiset säännöt voit käydä lukemassa alta

https://gtfr.fi/gtfr-sarjojen-saannot/

Sarjasuunnittelijat: Max_out_FIN, Snow_Man_FIN, harza-1981, black_throated_d, STS_frequency ja STS_nibles

Protestit

Protestit pitää jättää viimeistään kisan jälkeisenä perjantaina klo 18.00 mennessä. Protestin voit jättää tästä linkistä: https://gtfr.fi/protesti/

Tuomaristossa: Garamond 247 – V. Tolonen, misalm – Miro Salminen ja TomasNAC – Tomas Kuusela

Pisteytys

A1  A2 A3 A4 A5 A6 A7 A8 A9 A10 A11 A12 A13 A14 A15
50 45 41 38 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B8 B9 B10 B11 B12 B13 B14 B15 B16
28 25 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10
C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 C8 C9 C10 C11 C12 C13 C14 C15 C16
13 10 8 7 6 5 4 3 2 1 0 0 0 0 0 0

Pisteytys on sama sprintti- ja pääkisassa.

Lobby asetukset

Track Settings: Ilmoitetaan GTFR-sivuston kisakalenteri-osiossa.

Time/Weather Settings: 

Weather Selection Method: Karsinta: Preset weather

Weather Selection Method: Kisa: Custom Weather

Equal conditions mode: Karsinta: On, Kisa: off

Time of the day: Ilmoitetaan GTFR-sivuston kisakalenteri-osiossa.
Karsinnassa käytössä sama Time of Day, kuin illan ensimmäisessä kilpailussa.

Variable Time Speed Rate: 2x

Custom Weather Karsinta: S01

Custom Weather aika-ajo/kisa: Ilmoitetaan GTFR-sivuston kisakalenteri-osiossa.

 

Race Settings:

Start type: Grid Start with false start check

Grid order: Fastest First

BoP/Tuning Forbidden: On

Tuning: Prohibited

Boost: Off

Slipstream Strength: Real

Visible damage: On

Mechanical damage: Heavy

Tyre Wear Rate: 5x

Fuel Consumption Rate: 2x 

Refueling speed: 5 litre/sec

Initial fuel: Karsinta: 20%, Aika-ajo ja Kilpailu:Default

Grip Reduction Off Track: Real

Race finish delay: 180 sec

Regulation Settings

Filter by category: Gr.4

PP Limit: No Limit

Max. Power Output: BoP

Minimum Weight: BoP

Tyre type: Racing

Useable Tyres : Sprinttikisa: Soft, Karsinta ja pääkisa: Soft, Medium, Hard

Required Tyres: None

Nitrous: Cannot be Fitted

Penalty Settings

Ghosting: None

Shortcut penalty: Karsinta: Strong, Aika-ajo ja Kilpailu: None

Wall collision penalty: None

Correct vehicle course after wall collision: Off

Car Collision Penalty: Off

Pit Lane Line Cutting Penalty: None

Ghosting During Race: None

Flag rules: Off

Driving Options

Countersteering Assistance: Prohibited

Active Stability Management (ASM): Prohibited

Driving Line Assist: Prohibited

Traction Control: No limit

ABS: No limit

Auto Drive: Prohibited

Kuljettaja
Maanosa
aapeee100Aasia
AatuLiimatainenEurooppa
AnartamiAasia
AntonpoikaAmerikka
BetelgeuzeFINAmerikka
de_coeurAasia
deequ313Eurooppa
EliasKuljuAasia
Eppu1985Eurooppa
FunniestcowboyAmerikka
GTFR_ElfAmerikka
Harza-1981Amerikka
Ismo-68Aasia
Janis_Petke79Eurooppa
JaristotelesEurooppa
JeieliiEurooppa
juno2017Amerikka
JuuBa-JuuAasia
juusohooAasia
Keltanokka69Eurooppa
Kuju15Aasia
markusVIIEurooppa
Max_out_FINAmerikka
mirkkuliisaAmerikka
MorugaScorpionAasia
Nitroks1Eurooppa
OpelOnPopAasia
Oppaa89Eurooppa
Portsi84Aasia
PunttoniEurooppa
razer1024Amerikka
repairshopmanAmerikka
SlickBull67Amerikka
Snow_Man_FINAmerikka
STS_frequencyEurooppa
STS_niblesAasia
teuwo82Aasia
vartijanEurooppa
Watanen-Amerikka
Espresso_juuresEurooppa
JohnnyKvistAasia
the_VeryfinnishAmerikka
pidatetty_huopaEurooppa
kovat_piipusAasia
FrankBlackIIIAmerikka

Sarjataulukko

Error requesting data: cURL error 28: Operation timed out after 5000 milliseconds with 0 bytes received

Tiimien sarjataulukko

Error requesting data: cURL error 28: Operation timed out after 5000 milliseconds with 0 bytes received
Sarjataulukkonimi
R1
R2
R3
R4
R5
R6
R7
R8
R9
R10
Rng yht.
Sarjapistemiinukset
Jatkotoimenpide
Jatkotoimenpide suoritettu
E.Leppänen130000000040
T. Stolt020000000020
J. Leinonen020000000020
S. Uosukainen010000000010
M. Hautala060000000060
J.Reinikainen000030000030
K. Kemppainen000050000050
J-P Heikkilä000000030030

Ilmoittaudu sarjaan

Kirjaudu sisään ilmoittautuaksesi sarjaan.

Sarjaan ilmoittautuneet

IlmoittautunutMihin kisoihin osallistut?Toiminnot
STS_frequencyKisa 5
FrankBlackIIIKisa 4 Kisa 5
Watanen-Kisa 4
pidatetty_huopaKisa 2 Kisa 3
Nitroks1Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
the_VeryfinninshKisa 3 Kisa 4 Kisa 5
JohnnyKvistKisa 1
EsPresso_JuuresKisa 4
Kuju15Kisa 2 Kisa 4
Nitroks1Kisa 5
Keltanokka69Kisa 1
juno2017Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
repairshopmanKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
JuuBa-JuuKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
EliasKuljuKisa 5
markusVIIKisa 2
FunniestcowboyKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
mirkkuliisaKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
BetelgeuzeFINKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
OpelOnPopKisa 1
teuwo82Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
Eppu1985Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
AntonpoikaKisa 3 Kisa 4
juusohooKisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
Harza-1981Kisa 1 Kisa 3 Kisa 4
JeieliKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
Oppaa89Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
STS_frequencyKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4
Ismo-68Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
AatuLiimatainenKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
JaristotelesKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4
deequ313Kisa 1 Kisa 3 Kisa 5
GTFR_ElfKisa 2 Kisa 3 Kisa 4
AnartamiKisa 2 Kisa 4 Kisa 5
de_coeurKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
Watanen-Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
SlickBull67Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
razer1024Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
aapeee100Kisa 1 Kisa 4
STS_niblesKisa 1
Snow_Man_FINKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5
Max_out_FINKisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5

 Ilmoittautuneita: 42