Project Cars 2

Tässä kompakti ohjeistus, jolla pääset Project Cars 2 online-kisoihin.

Project Cars 2 -pelissä on joitain erikoisuuksia ja outouksia, jotka on hyvä tietää. Tässä niistä tärkeimpiä.

 • Jos ajat ratilla, muista käynnistää peli ratilla.
  Muuten peli ei tunnista rattia oikein etkä pääse sen kanssa radalle. Älä muutenkaan käytä ohjainta tässä pelissä ellei ei ole täysin pakko (esim. HUDia säätäessä on), sillä se voi myöhemminkin sekottaa ratin toiminnan.
 • Käynnistä peli alkuvalikoihin asti ennen lobby-kutsun hyväksymistä.
  Lobbymme ovat yleensä aina yksityisiä, joten sinne löytää vain hostin kutsumana. Kutsu tulee PSN-ilmoituksena, joka kannattaa hyväksyä vasta kun peli on jo päällä, muuten se ei välttämättä löydä lobbyä. Kutsu on voimassa niin kauan kuin huonekin on pystyssä, joten sen voi käyttää useamman kerran, jos jostain syystä joutuu käymään pois huoneesta välillä
 • Aseta FOV (Field of View) kuntoon.
  Taataksesi mahdollisimman realistisen näkymän rataan, kannattaa FOV määritellä oikeaksi. Se määräytyy käyttämäsi näytön koon ja etäisyyden suhteesta silmiin, joten helpoiten sen saa selville laskurin avulla (PC2:n FOV on vaakasuuntainen eli ylempi auto laskurissa ). Kun FOV on oikein rata näyttää luonnolliselta ja sillä on helppo ajaa. Jos näyttö on kaukana, voi FOV olla todella pieni ja tuntuu ettei autosta näe riittävän hyvin ulos. Tällöin voi auton vituaalista penkkiä (kameraa) siirtää taaksepäin näkökentän laajentamiseksi. Tämä ei vaikuta kuitenkaan FOViin, joten siitä ei ole haittaa.
 • Säädä ratin asetukset toimiviksi.
  Ratin asetukset kannattaa katsoa kuntoon erityisesti Configuration ja Force feedback -välilehdiltä. Em. linkeissä eräät hyväksihavaitut asetukset Logitechin G29 -ratille.
 • Auton setupeista:
  Joka autolla on vähintään kaksi oletussetuppia, joita voi ladata käyttöön varikolla ollessa. Loose on yleensä vaikeammin hallittava kuin Stable. Lisäksi ensi kertaa peliin tutustuvan kannattaa ottaa moottorijarru pois päältä (setupista kohta Engine braking, josta arvo mahdollisimman suureksi), mikäli auton perä karkailee jarrutuksissa liikaa.
 • Tee varikkotaktiikat etukäteen ennen kisaa ja valitse niistä todennäköisin oletukseksi
  Ajon aikana varikkotaktiikoita joutuu säätämään ns. ICM menusta, jonka saa esiin ratin napista. Sieltä voi mm. vaihtaa käytettävää varikkotaktiikkaa tai muuttaa olemassaolevaa.
 • Muista ennen kisaa käydä Setup ja Pit stategies -valikossa
  Muuten ko. setupit eivät välttämättä ole käytössä. Muuten kisan kulku etenee kuten kuvattu täällä.
 • Ennen kisaa kannattaa myös poistaa vanhat tallennetut Replay:t
  Pelillä on 1GB rajoitettu tallennustila reploille, joten jos replay ei mahdu tähän tilaan se ei tallennu. Käytännössä tämä tila riittää 3-4 täysimittaiselle kisareplay:lle.
 • Pelin digitaalinen manuaali

Optimaaliset rengaspaineet eri autotyypeille

Lista maailmanennätysajoista eri rata/auto-yhdistelmillä

Katso lista