FiSRA kirjoitti GTFR:stä huhtikuun 2018 Simumakasiinissa

Tällä kertaa pyysimme konsoleilla kilpailuja ja sarjoja järjestävää GT Finland Racers -yhteisöä esittelemään toimintaansa simumakasiinin lukijoille.

GT Finland Racers perustettiin Facebookiin Gran Turismo 5:n julkaisupäivän tiimoilla kolmen kuskin voimin. Huuhaa1234 sekä kekkonen14 olivat tuolloin aktiivisesti mukana luomassa ryhmää. Perustamisesta alkoi hurja rekrytointi ja pelaajien etsiminen, ja ryhmä kasvoikin äkkiä noin sadan pelaajan yhteisöksi.

Järjestimme jo tuolloin päivisin, viikolla ja viikonloppuisinkin, kilpailuja ahkerasti. GT6-pelin aikakauteen asti meno oli hurjaa ja aktiivista niin radalla kuin somessakin. Sitten toimintamme hiljeni hetkeksi, kunnes Project Cars ilmestyi ja pääsimme jälleen virtuaaliautojen makuun. Hieman ehkä liikaa auton alustan säätämistä yms. vaativa peli rajoitti kuitenkin nopeasti kuskien mielenkiintoa, ja jäimme odottelemaan GT Sportin julkaisua.

Nyt meno on jälleen hurjaa radalla ja sosiaalisessa mediassa. Ylläpidossa on motivoitunut porukka järjestämässä kilpailuja ryhmämme jäsenille. Eki-86, IlpoLarha, tikkendaalen91, Naamaenkeli, Garamond247, Ketsone, merielainson, w–_kossu–_ sekä tietenkin huuhaa1234 on mainittava tässä kohtaa ja annettava kiitos heidän tekemästään pyyteettömästä työstä ryhmämme eteen.

Järjestämme säännöllisen epäsäännöllisesti iltakisoja GT Sport- ja Project Cars 2 -peleissä.

Dirt-puolella pyörii säännöllinen, rallin MM-sarjaa (ja tietenkin KARSia, toim.huom.) mukaileva Erikoiskoesarja. PC2:n puolella tarjoamme kuskeille tällä hetkellä Formula C -sarjan, ja GT Sport -pelissä ajetaan keskiviikkoisin USA Thunder-sarjaa. Perjantaisin ohjelmassa on Random Cup, jonka auto ja rata julkaistaan aina vasta pari päivää ennen kisastarttia.

Viikonloppuna 1.4. meillä on alkamassa 2.4h LMS-sarja, jota ajetaan kahden kuljettajan tiimeissä.

Ajamista siis piisaa aktiivisille kuskeille, ja jatkuva rekrytointi on kaiken a ja o. Kaikki mahtuvat ajamaan ja huoneita tehdään aina lisää väenpaljouden niin vaatiessa.

Kesällä saatamme olla tulossa Assyille FiSRAn varikolle. Jos tämä toteutuu, tarjoamme ajoelämyksiä messulaisille yllämainituilla pelialustoilla rattien kera. Tervetuloa meitä sinne mahdollisesti moikkaamaan.

Terv. Steam-Machine_69, eli Marko Häyrinen

GT-Finland Racers Discordissa: https://discord.gg/Aqfxf8V